ÁSVÁNYVÍZ - MEZŐGAZDSÁGI TERMÉKEK - FASZÉNBRIKETT

Add Background Images Here
Stacks Image 68
Stacks Image 80
Stacks Image 76
Stacks Image 44
Stacks Image 74
Stacks Image 46
 

BIO ÁSVÁNYVÍZ

Bio ásványvíz
My Image
My Image
My Image

Cégünk 2022. novemberétől saját ásványvíz kútjából palackozza az Öko-AQUA névre hallgató 19 literes ballonos bio ásványvizet.

2012 áprilisától cégünk önállóan dolgozik és értékesít ásványvizet, szolgáltat gépeket, karbantartást. Saját országos hálózattal rendelkezünk, tehát az ország bármely területén ki tudjuk a partnereinket szolgálni Az ásványvíz ÖKO-AQUA bio ásványvíz kereskedelmi néven kerül forgalomba 19 literes ballonban.

Cégünk a Felső Pannon rétegből származó bio ásványvizet a saját, Nemesbőd 1-es számú ásványvíz kútból nyeri. Ez a réteg a felső, pannonkorú kiemelten védett vízadó rétegből kerül palackozásra 244 m mélyről. A vizet vastalanítjuk és mangántalanítjuk. Vizünk ízhatásában is egyedi, kellemes és lágy ízű.

Természetes állapotában emberi fogyasztásra szánt, elismert víz, amely védett, felszín alatti vízadó rétegből származik. Ásványi anyag- és nyomelem-tartalma, valamint egyéb összetevőinek köszönhetően egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. A Felső-Pannon érintetlen vízrétegéből származó, a nemesbődi lelőhelyen kitermelt és palackozott természetes (pH=7,8) ásványvíz, amely kiemelkedő szomjoltó hatással, közepes ásványianyag-tartalommal (700 mg/l) és alacsony nátriumtartalommal (17,8 mg/l) rendelkezik. Frissítő, kellemes ízű bio ásványvíz. Ez a bio ásványvíz hozzájárulhat a szervezet hidratálásához, illetve ahhoz, hogy a megfelelő folyadékbevitellel megóvjuk bőrünket és szervezetünket a dehidratáció káros hatásától. Fogyasszunk tehát nap mint nap olyan folyadékot, amely tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat! Ezeket kedvező mennyiségben és összetételben tartalmazza ásványvizünk.

Természetesen ez csak általános ajánlat, mindenkinek javasoljuk, hogy fogyasszon minél több természetes ásványvizet, folyadékot.


A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 2022. szeptember 10-én végezte el a helyszíni ellenőrzést Nemesbődön, a kérelmező gyártási- és telephelyén. A rendelkezésre álló információk alapján a következő megállapítást teszi a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.: Az Öko-Grill Kft. (9749 Nemesbőd, Ady Endre u. 25.) által forgalmazott „Öko-Aqua természetes bio szénsavmentes ásványvíz" vízkinyerési, vízkezelési, palackozási gyakorlata megfelel a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. biovíz előírásában lefektetetteknek.


Szolgáltatásaink:

Cégünk
- hideg-meleg,
- hideg-meleg -szénsavas
- hálózatra köthető hideg-meleg automatákat
- valamint ipari hálózatra köthető hideg-meleg-szénsavas vizes automatákat
forgalmaz, bérbead, értékesít.

Partnereinknél lévő vizes automatákat 2 munkanapon belül szervizeljük, javítjuk, karbantartjuk.

 

MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK

Cégünk évek óta foglalkozik ellenőrzött minőségben a különböző Bio magvak kereskedelmével az EU-n belül és kívül. Az ellenőrzéseket a Biokontroll Hungária Nonprofit KFT végzi, amelynek szerződéses partnerei vagyunk. A termelés és értékesítés A-Z-ig lefedi az ország területét a vetőmagtól a logisztikáig, sőt esetenként a külföldi gépbeszerzésekig.

My Image

HÉJNÉLKÜLI TÖKMAG (CUCURBITA PEPO)

Évente 300-400 t tökmagot értékesítünk szerződéses formában, bio, konvencionális olaj és étkezési célra előkészítve. Csomagolása: 40kg/pp zsák, palettázva, fóliázva, Big-Bag zsák Minősége: max. 8% víztartalom. Bevizsgált minőségben.

Célországok: Ausztria, Németország, Svájc, Szlovénia


My Image

HÉJAS TÖKMAG

Szerződéses és megrendeléses formában értékesítjük étkezési célra előkészítve 40 kg/pp zsák, palettázva, fóliázva.

Célország: EU


My Image

KÖLES

Sárga, fehér és vörös bio-és konvencionális kölest értékesítünk, melyet termeltetés és egyedi megrendeléses formában 50 kg/pp zsák, tisztítva, szárítva szállításra előkészítve vásárolunk a termelőktől.

12% alatti víztartalom, karantén gyomoktól mentes.


My Image

LEN

Bio és konvencionális lenmagot vásárolunk termelőktől, termeltetési szerződéssel illetve egyedi megrendelés alapján is. Tisztítva, előkészítve pp zsák, vagy Big Bag zsákban.


 

ÉLELMISZERIPARI OLAJOK

My Image
My Image

DIÓOLAJ

A dióolaj magas telítetlen zsírsavtartalma miatt szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, vérnyomásproblémák kialakulásában, ízületi problémák erősödésében, idegrendszeri problémák leküzdésében. Fogyasztásának köszönhetően elősegíti a stressz leküzdést, valamint a bőr, haj és körmök egészségének megőrzését. Kedvezően befolyásolja az agyműködést, javítja a memóriát. Nagyon magas a vastartalma, ebből adódóan vérszegénység esetén jótékony hatású. Gombaölő hatásának köszönhetően alkalmas bizonyos eredetű gombás fertőzések kezelésére.

Az Öko-Grill Kft. bio-és konvencionális formában is gyártja. Sütéshez, főzéshez nem ajánlja, azonban saláták elkészítéséhez és ízesítéséhez megfelelő alapanyagként szolgálhat.


My Image
My Image

KENDEROLAJ

Segíti a természetes védekezést, erősíti az immunrendszert, védi a szívet. Gondoskodik az egészséges bőrről. A telítetlen zsírsavak biztosítják a bőr rugalmasságát és gátolják a ráncok képződését. Tele van antioxidánsokkal és esszenciális zsírsavakkal, omega-3-mal és omega-6-tal. Erősítheti az immunrendszert, csökkentheti bizonyos krónikus betegségek rizikóját. Gyulladáscsökkentő hatású.

Az Öko-Grill Kft. bio-és konvencionális formában is gyártja. Sütéshez, főzéshez nem ajánlja, azonban saláták elkészítéséhez és ízesítéséhez megfelelő alapanyagként szolgálhat.


My Image
My Image
My Image
My Image

MÁKOLAJ

A mákolaj magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, ezen kívül tartalmaz magnéziumot és vasat is. Elismert hatása van a csontritkulás megelőzésében, hiszen rendszeres fogyasztásával megnőhet a csontok kalciumtartalma. A mákolaj magas kalcium és foszfortartalma miatt ideális a kalciumpótlásra, fontos kiegészítő a tejallergiások számára. Nagyon gazdag vasforrás, ezért a vegetáriánusok, idősek, gyerekek, a szülés előtt álló nők számára ideális a hiányzó mennyiségű vas pótlására. Ennek köszönhetően a vérszegénységben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, valamint lassítja az öregedési folyamatokat. Lefekvés előtt fogyasztva az alvásproblémákon segíthet.

Az Öko-Grill Kft. bio-és konvencionális formában is gyártja. Sütéshez, főzéshez nem ajánlja, azonban saláták elkészítéséhez és ízesítéséhez megfelelő alapanyagként szolglhat.


My Image
My Image
My Image
My Image

MÁRIATÖVIS OLAJ

A máriatövis olajat főleg a májra gyakorolt pozitív hatásáról ismerjük. Nemcsak méregtelenít, és segíti az epe termelését, de kifejezetten hatékonynak találták bizonyos kísérletekben cukorbetegség, daganatos elváltozások és magas koleszterinszint esetén. Antioxidáns tartalma magasabb, mint az E- és C-vitaminé, így öregedésgátló hatása is van. Erős regeneráló és méregtelenítő hatása miatt elősegítheti a gyógyulást a fertőző májgyulladás, heveny májgyulladás, akut májgyulladás esetén, valamint alkohol problémák okozta májzsugornál is. Kemoterápiás kezelés alatt álló betegeknél hasznosan segítheti, hogy a máj ne szenvedjen károsodást az erős gyógyszerektől. Gátolja az epekő kialakulását, gyulladáscsökkentő hatású. Kutatások szerint segíthet a 2-es típusú diabetes esetében a vércukorszint normalizálásában.

Az Öko-Grill Kft. bio-és konvencionális formában is gyártja. Sütéshez, főzéshez nem ajánlja, azonban saláták elkészítéséhez és ízesítéséhez megfelelő alapanyagként szolglhat.


My Image
My Image
My Image
My Image

TÖKMAGOLAJ

Támogatja a prosztata egészséges működését. Segíthet megelőzni a férfiak körében gyakori hajhullást. Segíthet a szervezet gyulladásos megbetegedéseinek gyógyulásában. Támogatja a szív egészséges működését. Segíthet leküzdeni a nők körében gyakori visszatérő felfázást, fertőzést. Jótékony lehet a menopauza tüneteinek csillapításában. Jótékony hatással lehet az agyi funkciók működésére. Jótékony hatású lehet az emésztőrendszeri megbetegedések esetén. Erősítheti az idegrendszert. Cukorbetegek étrendjében is fontos szerepe lehet. Hatásos lehet depresszió esetén. Segíthet az álmatlanság leküzdésében.

Az Öko-Grill Kft. bio-és konvencionális formában is gyártja. Sütéshez, főzéshez nem ajánlja, azonban saláták elkészítéséhez és ízesítéséhez megfelelő alapanyagként szolgálhat.

 

FASZÉN, FASZÉNBRIKETT

My Image

A faszenet kizárólag boksákban égetjük ki. A folyamat levegőtől elzárva történik, ahol a boksa letakarását a faszén apró szemcséjével végezzük, idegen anyagot (mint pl. homok, szalma stb.) nem használunk.

A boksaszenítésnél a következő folyamat játszódik le: begyújtás után 110C fölött a fa víztelenné válik. 150C-nál hőbomlás révén a különféle szerves anyagok gázai illannak el. 170-250C között - bizonyos idő múltán, ha a fa oxigénnel nem érintkezik - egészen magas hőfokon sem ég el, hanem tiszta elemi szén keletkezik.

A faszénnek is megvan a szabványa. Átvételnél legfontosabb a térfogat meghatározása. Ez úgy történik, hogy pontosan 1 m3-es ládába rakjuk a szenet és lemérjük. Keményfából égetett faszén 180-200 kg tömegű. Általános kihozatal a boksánál 22-25%. A jó faszén éles pengésű, törési felülete fényes, és szinte fel lehet ismerni a fafajt a rajzolat alapján.

Minőségileg kizárólag a német DIN szabványnak megfelelően állítjuk elő. A rostálás után megmaradt aprószemcsékből brikett készül, kizárólag DIN minőségben.